Kontakt oss på telefon 911 91 116 / 902 61 355 eller send en e-post til post@veienut.no.

Det kan da ikke skade å ta seg ett glass vin?!

Hvorfor er det tabu å si nei til å drikke alkohol? Å velge å være på en fest uten å drikke, blir ofte tatt som en fornærmelse av de andre som velger å drikke. Det kan være mange grunner til at de drikkeglade synes det er ubehagelig at noen velger å være edru, alt jeg sier vil bli husket, du får med deg alle de dumme tingene jeg gjør og du ser hvor mye jeg faktisk drikker! Det kan også føles som om du ikke vil være med på moroa og at du er en festbrems.  

Du bør også ha en god unnskyldning for å ikke bli med å skåle. Den beste er å være gravid! Den nest beste grunnen er at du kjører, selv om du da vil få mange tilbud om å bli reddet ut av denne krisen, som at du kan sitte på med noen, spleise på taxi, ligge over etc.   

Hvis unnskyldningen din er at du er avholdsmann (kvinne) så vil du motta mange rare uforstående blikk. Det er mer akseptabelt å være veganer, naturist, rasist eller sadomasochistFor er du avholds så må du være en skikkelig raring. Unntak fra denne regelen er om du er alkoholiker, de aller fleste forstår at en alkoholiker bør holde seg tørr. 

Men hva om du er rusavhengig?  

Hvorfor kan ikke en rusavhengig ta seg en øl eller to i lystig lag? 

Vår erfaring viser at ingen rusavhengig, om det er alkohol, heroin, piller eller amfetamin du er avhengig av, tåler ”litt” alkohol. Avhengighets personen klarer ikke å skille på rusmidler, enhver type rusmidler trigger avhengigheten. Det er enkelt å forstå når det gjelder en alkoholiker, det som er vanskelig å forstå er at det samme gjelder alle rusavhengige.  

”Det kan da ikke skade å ta deg et glass vin” tenker du kanskje. Jo, det kan vi skrive under på, tror du virkelig at en rusavhengig stopper etter et glass? Det kan starte med et glass, men det er bare starten på en utforbakke, som vil ende opp i et mageplask. Hvor glasset har blitt byttet ut med flasker og før du aner det blitt byttet ut med sprøyta, som er den ultimate rusen, for de som har dette som foretrukket måte å ruse seg på.  

 Så la oss heie på de som velger å takke nei til festdrinken, om det er fordi dette er starten på nedoverbakken, eller om personen faktisk har lyst til å kjøre, eller velger å ha en fin ”dagen derpå”. Om det er for å unngå krangel med partner, om det er for å være et godt forbilde til barna eller bare for fordi den liker best å være edru.  

Siste nytt fra Veien ut

  • Rusbehandling ·

Sommer i Norge

Mange skal feriere i Norge i år, og håper at vi kan inspirere med disse bildene fra noen av våre ekspedisjoner. Her ser dere et…
Les mer

Veien Ut-armbåndet

Armbåndet er designet og produsert av den norske håndverk- og designbedriften Arts & Crafts. Alt overskuddet går til Veien Ut’s arbeid.