Kontakt oss på telefon 911 91 116 / 902 61 355 eller send en e-post til post@veienut.no.

Er du lykkelig? Følg dette ene rådet og bli det.

Som rusavhengig har man store deler av sitt liv vært til belastning for samfunnet og sine nære relasjoner. Dette er en situasjon som dreper følelsen av mestring og følelsen av å bety noe. Selvfølelsen blir dermed liten som en ert- og det med rette- for man har jo vært en egoist. Utfallet av dårlig selvfølelse er dessverre destruktivt og man ender opp som en rævva versjon av seg selv.

En del av den gode medisinen for å få selvfølelsen tilbake er å gjøre noe for felleskapet, og for andre mennesker uten å forvente noe tilbake. Frivillig arbeid rett og slett.  Det er utfordrende for oss mennesker å skulle gi uten noen forventninger om at det skal returneres – og særlig for en rusavhengig da justisen i et rusmiljø er så ekstremt sterkt preget av tankegangen om gjeld til hverandre i form av både tjenester, beskyttelse, dop og penger.

 Skal man kutte ut rusen for godt, trenger man å endre store deler av sine holdninger og sitt tankesett, da mye av avhengigheten er forankret i dette.  I Stiftelsen Veien Ut er derfor frivillig arbeid i ulike varianter en viktig del av vår behandlingsfilosofi. Det er en ypperlig måte for den enkelte å kunne få følelsen av å betale tilbake til samfunnet og felleskapet.  En bivirkning av disse handlingene er at de i tillegg er knyttet sterkt til den generelle lykkefølelsen. Her er noen av grunnene forskere har funnet som forbinder lykke og frivillighet sammen

  • Som frivillig bygger man sosiale relasjoner, og sosiale relasjoner skaper lykke.
  • Frivillighet er demokrati i praksis; felleskapet foran individet. Demokrati skaper lykke.
  • Det er avgjørende for samfunnet at mennesket er aktive og ikke bare venter på at staten skal løse alle samfunnsutfordringer. Dette stimulerer handlekraft og egen påvirkningskraft.
  • Frivillig arbeid stimulerer til ansvarsfølelse og mer bevisste valg.
  • Bevisste valg (og at det er dine egne valg) øker sjansen for at du blir lykkelig.
  • Samfunn med høy grad av frivillighet er mer tillitsfulle samfunn, og dette er lykkeligere samfunn
  • Frivillige er mer tillitsfulle og selvsikre enn andre. Tillit og selvsikkerhet skaper lykke.
  • Frivillige tilbringer mindre tid på å gruble over egen elendighet, og er mer optimistiske og kan derfor bruke energien sin mer effektivt. Dette skaper lykke.

Så gå ut og bidra, du kommer til å elske det <3

Team Veien Ut (som skal jobbe frivillig hele denne helgen)

Siste nytt fra Veien ut

  • Rusbehandling ·

Sommer i Norge

Mange skal feriere i Norge i år, og håper at vi kan inspirere med disse bildene fra noen av våre ekspedisjoner. Her ser dere et…
Les mer

Veien Ut-armbåndet

Armbåndet er designet og produsert av den norske håndverk- og designbedriften Arts & Crafts. Alt overskuddet går til Veien Ut’s arbeid.