Kontakt oss på telefon 911 91 116 / 481 33 891 eller send en e-post til post@veienut.no.

Hvorfor ble bror narkoman og søster advokat?

Er det en dårlig barndom og foreldre som har gjort en elendig jobb som er årsak til at et barn begynner å ruse seg? Er det genetisk, blir du rusavhengig hvis foreldrene dine er det? Vi kjenner alle noen som greier seg bra, tross en barndom full av omsorgssvikt og vold. Og mange vokser opp med alkoholiserte foreldre og velger selv en helt annen vei.  

Noen vokser opp i trygge omgivelser med godt miljø og støttende foreldre, men så går det galt allikevel. Hvorfor er det sånn? 

Mange rusavhengige forteller at første gangen de ruste seg, så var det som å komme hjem.  Føler de seg ”annerledes” i utgangspunktet? Er det latskap eller er det at de er mindre begavet? De faktiske forhold er det motsatte.  Det er større sannsynlig at intelligente mennesker blir rusavhengig.  

Hva er det som gjør at broren velger å begynne å ruse seg, mens søsteren er mest opptatt av å få en høy utdannelse? Dette er tusen kroners spørsmålet. Mange undrer seg over dette. 

Så er det noen likhetstrekk hos de rusavhengige?  

En teori, blant mange, er at de som blir rusavhengige har mindre produksjon av dopamin, og ”trenger” derfor å øke nivået ved å ruse seg.  (Det kan også gjøres ved å bedrive ekstremsport, sex og annen trening) 

Det er helt klart en måte å utøve følelsesregulering på.  

Eller som en klok Inder engang sa til meg: Rusavhengighet handler kun om to ting, enten å fylle et tomrom eller rømme fra en følelse.  

//Katrine

Siste nytt fra Veien ut

  • Rusbehandling ·

Sommer i Norge

Mange skal feriere i Norge i år, og håper at vi kan inspirere med disse bildene fra noen av våre ekspedisjoner. Her ser dere et…
Les mer

Veien Ut-armbåndet

Armbåndet er designet og produsert av den norske håndverk- og designbedriften Arts & Crafts. Alt overskuddet går til Veien Ut’s arbeid.