Kontakt oss på telefon 911 91 116 / 481 33 891 eller send en e-post til post@veienut.no.

Når du leter etter feil- bruker du kikkert eller speil? 

Når vi fjerner rusmidlene, som skygger over hvordan vi har det, så kommer følelsene våre som rakettenes nyttårssmell.  

Det kan være ting vi har gjort, eller ikke gjort. Ting vi har sagt eller ikke sagt. Ting vi har opplevd som er vanskelige å snakke om, og som gir oss et digert hav av ubehagelige følelser.  

Denne uroen er til en viss grad i oss alle. Den er sterkere i noen og den er enorm når du skal vekk fra rusmidlene.  

Uroen slipper løs både selvforakten, skylden og skammen. Det føles som et troll som våkner opp av dvalen og det blir uutholdelig og være oss. Vi må deale med det på ett eller annet vis for vi har ingen steder og flykte når vi er i behandling, eller i tilfriskning– da begynner vi med skyld plasseringene. For noen må jo ha skylda….. 

Det letteste er å se rundt oss. Situasjoner og personer som trigger oss og gjør at vi finner feil etter feil etter feil. Vi retter alt blikket vekk fra oss selv og det det egentlig handler om for å finne et naturlig sted å rette «problemene». Da er det jobbsituasjoner, nav, andre personer, familiemedlemmer eller i prinsippet hva som helst som er feil rundt oss. Og kommer vi godt i gang og får vann på mølla finnes det ingen grenser for hva som er galt. Vi står midt i tornadoen og alt bare virvler i en enorm fart av negative følelser. Vi må vekk – vekk – vekk!!!!!! 

Det andre valget er å bare forsterke selvhatet gjennom å fortelle oss selv historier på historier på alt som er feil med oss. Vi forsterker historien vi forteller oss selv om at vi ikke er verd å hverken like eller elske. Mørket blir tyngre å bære. Vi graver oss ned og gjemmer oss vekk. Til slutt er det bare en ting vi tenker på – vi vil vekk – vekk – vekk 

Det blir overveldende og hvordan skal vi klare å leve med dette, og leve med oss selv.  For selv om vi peker en finger ut, så speiles det ofte 4 fingre tilbake.  

I Veien Ut har vi tro på at vi må jobbe med oss selv og våre tankemønstre kontinuerlig. Vi har tro på å jobbe med 12 trinnsprogrammet, og det å te andre med samme historie.  

Vi har alle en hang til å lete etter feil og hvordan gjør du det– med kikkert eller speil? 

Siste nytt fra Veien ut

  • Rusbehandling ·

Sommer i Norge

Mange skal feriere i Norge i år, og håper at vi kan inspirere med disse bildene fra noen av våre ekspedisjoner. Her ser dere et…
Les mer

Veien Ut-armbåndet

Armbåndet er designet og produsert av den norske håndverk- og designbedriften Arts & Crafts. Alt overskuddet går til Veien Ut’s arbeid.