Kontakt oss på telefon 911 91 116 / 481 33 891 eller send en e-post til post@veienut.no.

Var det ditt valg å bli rusavhengig?

Er det arv eller miljø som er ensbetydende og avgjørende for hva vi velger eller hvordan vi blir som personer? Tja, si det; for vi kan ikke velge gener- og heller ikke miljø frem til vi er gamle nok.

Hvis forutsetningene du starter med i livet ikke er av de beste, hva er det da ellers som bestemmer livets retning? Er ditt misbruk et produkt av hvordan dine gener har styrt deg uten at du har kunnet velge? Det kan til og med være opplevelser og traumer fra din oppvekst som ikke har latt seg løse, eller som du har løst etter beste evne. Noen ganger er det å bedøve alt det vanskelige, andre ganger er det å flykte fra det. Rusen har hatt sin funksjon- men fungerer det lenger?

Livet er verdt å leve, så kult hvis du blir med å leve det, fritt for medikamenter som tar fra deg tilstedeværelsen og det rike livet også har å by på.

Miljøet er viktig for valg man har og kan ta. Å vite at man hver dag kan ta valg, selvstendige valg, er både bra og dårlig. Fint for de som mestrer å velge bra for seg selv, ødeleggende for de som ikke mestrer å ta gode valg for seg sjøl. I Veien Ut trener vi hver dag på å ta gode valg for oss sjøl.  Valg som ikke er forankret i hverken bedøvelse eller flukt, men som er forankret i ansvar, mot og tillit til de vi har rundt oss. Vi trener på å få sunne relasjoner til andre mennesker, og til å vise oss tilliten verdig. Vi trener på å velge rett kurs, bli kjent med terrenget slik at vi med et godt kart og kompass kan styre kursen til en trygg havn. Vi trener på å mestre livet med både de gener og andre forutsetninger vi fikk med oss fra start.

Vi tror ikke på skjærsilden og at noen er dømt til et evig liv under deres verdighet. Vi tror at alle kan bli en ressurs i samfunnet dersom vi får den treningen som skal til for å mestre det. Derfor øver vi på mestring- hver dag!

Det er mange som har klart det. Det er ingen som har det enkelt- men alle synes det er vert det. Det er opp til deg- er du klar nå?

Er du klar for å forandre miljø- da kan du klikke deg inn på linken og søke om plass i Veien Ut.

https://veienut.no/wp-content/uploads/2019/01/S%C3%B8knad-20191.pdf

Siste nytt fra Veien ut

  • Rusbehandling ·

Sommer i Norge

Mange skal feriere i Norge i år, og håper at vi kan inspirere med disse bildene fra noen av våre ekspedisjoner. Her ser dere et…
Les mer

Veien Ut-armbåndet

Armbåndet er designet og produsert av den norske håndverk- og designbedriften Arts & Crafts. Alt overskuddet går til Veien Ut’s arbeid.