Kontakt oss på telefon 911 81 408 eller send en e-post til post@veienut.no.

Book et foredrag

Et foredrag med Veien Ut får tilhørerne til å sitte ytterst på stolen. Sterke livshistorier, og tankevekkende erfaringer som både kan gi et innblikk i livet til en rusavhengig og deres pårørende, treffer flere enn man skulle tro. Problematikken er omfattende og nesten alle har en person i sin nære omkrets som har hatt det vanskelig med rus.

Det fine er at vi kan fortelle de gode historiene. De som handler om ekstrem forvandling, håp, muligheter og store menneskelige ressurser som kan brukes til å mestre livet i stedet for å ødelegge. Vi kan også fortelle om ledelse og endringsledelse- og om hvordan vi klarer å være på en ekstrem reise med en gjeng rusavhengige i 12 uker som i prinsippet ikke vil gå en meter.  

Foredrag om rus og avhengighet

Opplev personlige historier med fokus på løsninger. Våre foredragsholdere har selv erfaring fra aktiv avhengighet samt hvordan man finner veien ut av det.

Vi gir dere innsikt i de negative ringvirkningene rus fører med seg, om skjult misbruk, skam, depresjoner m.m. Foredragene passer for både privat og offentlig sektor.

Eksempler på temaer

Jan Schøyen

Jan er ekspedisjonsleder, foredragsholder og primus motor i Veien Ut. Han har selv levd et liv som rusmisbruker i over 20 år. Etter et vellykket behandlingsopplegg i 2002 klarte han å legge alle rusmidlene på hylla og lever i dag et godt, rusfritt liv.

Jan har i årene etter behandling tatt en bachelor i økonomi, gjort karriere både i det private og offentlige, skapt en solid rusfri omgangskrets, etablert et trygt forhold med sine barn og den øvrige familien. Han har giftet seg med sin kjære Katrine, blitt stefar, fosterfar og bestefar. Ikke minst har Jan etablert Veien Ut for å gi andre rusavhengige de samme mulighetene. Kontrastene fra Jans liv som aktiv rusavhengig til i dag er enorme.

Jan har helt siden tiden i behandling vært engasjert i å bringe videre de opplevelsene han selv har hatt etter at han sluttet med rus. Naturen ble raskt en viktig inspirasjonskilde i det nye livet. Med naturens kraft i tankene la han grunnlaget for det som i dag har blitt stiftelsen Veien Ut.

I sine foredrag tar Jan deg med inn i sitt liv både før og etter rus. Deltakelse i samfunnet, familien og vennskap er sentrale emner. Jan tar deg selvfølgelig også med på sine reiser med Veien Ut og deler sine tanker om rusfeltet og utfordringene vi har innen dette i Norge.

Susanne F. Kauserud

Susanne begynte tidlig å ruse seg etter å ha følt seg annerledes fra hun var liten. Hun etablerte et liv i et tøft kriminelt rusmiljø og endte til slutt med flere overdoser før hun la seg inn i behandling i 2015. I 2016 kom Susanne til Veien Ut og etter fullført behandling begynte hun å jobbe som frivillig. I 2019 ble Susanne fast ansatt som miljøarbeider og hjelper nå andre til å få et rusfritt liv. Susanne forteller sin historie med en ærlighet og sårbarhet som skaper sterke følelser i salen. Hun forteller om håpet, takknemligheten og kjærligheten til naturen.

Ønsker du å booke et foredrag?

Vil du bidra?

Med din hjelp ønsker vi å drive rusbehandling uavhengig av offentlige rammebetingelser, da disse i større grad utelukker institusjoner som ønsker å tilby behandling fri for medikamenter.

Vil du bidra?

Med din hjelp ønsker vi å drive rusbehandling uavhengig av offentlige rammebetingelser, da disse i større grad utelukker institusjoner som ønsker å tilby behandling fri for medikamenter.

Siste nytt fra Veien ut

  • Rusbehandling ·

Sommer i Norge

Mange skal feriere i Norge i år, og håper at vi kan inspirere med disse bildene fra noen av våre ekspedisjoner. Her ser dere et…
Les mer

Veien Ut-armbåndet

Armbåndet er designet og produsert av den norske håndverk- og designbedriften Arts & Crafts. Alt overskuddet går til Veien Ut’s arbeid.