Kontakt oss på telefon 911 91 116 / 902 61 355 eller send en e-post til post@veienut.no.

Beklager, du bor i feil kommune! 

Sliter du med rusproblemer og vil ha hjelp, så håper jeg ikke du bor i Kongsberg eller Oslo, for da kan vi ikke hjelpe deg. 

I disse dager belyses det forskjeller i behandling fra helsevesenet: hvis du har penger til å betale Aleris, så kan du bli frisk, men har du ikke råd, da kan du desverre ikke få den beste medisinen. Flere leger og pasienter reagerer selvsagt kraftig når pasienter dør, som ellers kunne fått hjelp. Vårt velferdssystem, som vi i all tid har vært så stolte av, viser seg og ikke lenger være gratis og likt for alle. 

I rusbehandling handler det ikke om hvorvidt pasienten har råd til behandling, da ville naturlig nok ingen av de kunnet betale. Nei, her handler det om kommunen din har tykk eller tynn lommebok, eller om de har budsjetter til rusrehabilitering i det hele tatt. Dette på tross av at regjeringen har gitt øremerkede midler til rus.  

Det finnes mange offentlige behandlinger for rusavhengighet, og mange får hjelp der. Mange pasienter har fått samme behandlingen utallige ganger, uten å bli bedre. Mange ender opp som en kasteball mellom rusbehandling og psykiatrien. Og det eneste tilbudet de får igjen, er å prøve en ny runde på det samme stedet. Dette er definisjonen på galskap. Når noe ikke fungerer, la oss prøve det samme igjen. 

For en rusavhengig som ønsker å bli rusfri er det en utfordring å være i behandling med andre som for eksempel er rusa på Subutex eller Metadon. For en rusavhengig vil alltid prøve den enkleste utvei. Og i alle offentlige rusbehandlinger vil det være pasienter som mottar medisiner.  

Dette er en av årsakene til at Veien Ut er totalt rus og medisinfritt, vi skiller ikke disse to, for en rusavhengig er det samme sak, så lenge det virker.  

Når en pasient som VIRKELIG ønsker å bli totalt rusfri, og vil søke seg inn til oss, så får vi håpe han/hun kommer fra en kommune som har penger, eller som velger å bruke pengene til dette.  

For regningen må samfunnet betale uansett, forskjellen er bare at det koster samfunnet en million mer i året, for hver pasient som er ute og bruker, kontra å være i behandling hos oss. Dette innbefatter ikke det kostnader som kommer som et resultat av syke pårørende, barnevern etc.  

Så kommuner rundt om i Norge;

-spar en million i åre

-send de i behandling til oss i Veien Ut

-så får dere tilogmed en ressurs tilbake i kommunen din.  

(46 personer har blitt med på ekspedisjonene vår, 38 har gjennomført hele behandlingsopplegget på et år. 30 av disse er rusfrie i dag.) 

Siste nytt fra Veien ut

  • Rusbehandling ·

Sommer i Norge

Mange skal feriere i Norge i år, og håper at vi kan inspirere med disse bildene fra noen av våre ekspedisjoner. Her ser dere et…
Les mer

Veien Ut-armbåndet

Armbåndet er designet og produsert av den norske håndverk- og designbedriften Arts & Crafts. Alt overskuddet går til Veien Ut’s arbeid.